woensdag 6 mei 2015

Insektenkastje

Libelles, Dragonflies, zijn momenteel hot  in scrap land. Daardoor geïnspireerd heb ik dit insektenkastje gemaakt.  Mocht je deze ook willen maken dan volgt er na de foto's een kleine tutorial.

                                                             


Het kastje is 16,5 x 18,7 cm groot.De diepte is 5cm . Snij daarvoor 2 platen van 16,5 x 18,7cm.
Snij uit 1 plaat een stuk zo uit dat je rondom 2cm overhoudt. De zijwanden met een breedte (diepte) van 5cm plak je op de bodemplaat van 16,9 x 18,7.


Lijm deze box in elkaar en beplak deze met papier


Snij een stuk papier en scheur deze en rol deze naar buiten. Verstevig deze met wat karton aan de achterkant voordat je deze in de box plakt. Dit is nu de basis waar je mee gaat werken.


Bewerkt het stuk voor de voorkant met modeleerpasta. Geef deze een kleur met acrylverf. Bewerk deze daarna met soft gel ( transparant) Neem nu een contrast kleur acrylverf en smeer hiermee de lijst in. Veeg met een vochtige doek de overtollige verf eraf. Zo gaat de contrast kleur in de voegen van de raat zitten. Veeg evt. nog een andere kleur over het geheel en wrijf dit goed uit.


Plak dit op de box en bekleed de zijwanden. Nu kun je het geheel gaan decoreren. Plak kleine voetjes op de onderkant en een grote greep bovenop.

Gebruikte embellishments:
Het papier is van een oudere collectie van Kaisercraft: Pickled pear .Groetjes BettinaGeen opmerkingen:

Een reactie posten