woensdag 6 januari 2016

Mixed media Use your wings

Wat is het spelen met kleuren en texturen toch leuk. Het klinkt misschien gek maar uitgangspunt voor dit canvas was/is een ritssluiting. Samen met de chipboard tekst Use your wings in combinatie met heel veel vlinders is dit canvas ontstaan.
                                   
                                        


Het canvas heb ik eerst bewerkt met 2 soorten stencils en modeleer pasta. Dit alleen op bepaalde plekken dus niet op het hele canvas. Het opwerken ben ik begonnen door de rits op enkele plekken vast te zetten zodat deze iets bobbelt en niet recht op het canvas geplakt is. Vervolgens heb ik de rits gevuld met diverse vlinders( deze eerst met gesso behandeld en bestempeld met een watervaste zwarte inkt) en takjes en chipboard. Daarna alles met witte gesso behandeld en vervolgens gespoten met Lindys Stampgang ( Mad hatter mint) en colour blooms van Prima Marketing ( Tea Stain) . Omdat de colour blooms sprays nogal plakken ( zelfs na het drogen) heb ik de diverse stukken bewerkt met een Distress embossingpoeder van Tim Holtz. Dit geeft ook een leuk ruw effect.
De ondergrond heb ik vervolgens weer licht met witte gesso ingesmeerd. Daarna slordig bestempeld met een tekst stempel en zwarte watervaste inkt. Alle embellisments hebben ook een lichte laag met witte gesso gekregen om zo dat softe effect erin te krijgen.
Als laatste heb ik  met een stencil en modeleerpasta de swirls er nog op verwerkt. Deze heb ik wit gelaten.


Gebruikte embellishments:


De vlinder met het hoofdje was een kadootje van een lieve klant!

Groetjes Bettina

4 opmerkingen: