woensdag 5 oktober 2016

Nieuwe kerstartikelen

Er zijn zulke leuke kerstartikelen binnen gekomen daar moest ik gewoon iets mee maken. Uitgangspunt is die prachtige cloche met hertje en wat doe je dan? Je bouwt je er een kast omheen! In onderstaande tekst leg ik uit hoe ik deze gemaakt hebt.           
Gebruik 2mm dikte karton en 10 doosjes zwaluw lucifers. ( Albert Heijn en verpakt per 5)
Zoals je ziet heb ik overal de maten en de aantallen opgeschreven!
Je begint met de 4 stukjes van 8,2 x 7,1 aan 1 kant te beplakken. Voordat je deze beplakt het randje schilderen in een gewenste kleur. Deze beplakte kantjes zijn de zichtbare zijkanten van het blokje waar je de luciferdoosjes inplakt.
neem nu de 2 stukjes van 5,7 x 7,1cm en beplak deze ook aan 1 kant. dit zijn de zichtbare bovenkanten van het blokje waar je de luciferdoosjes inplakt.

Plak nu de luciferdoosjes aan 1 kant en bovenop aan elkaar en plak hier de eerder genoemde kartonnetjes omheen.
Neem nu het stuk van 21,5 x 9,5 en beplak deze aan beide kanten. Randje  rondom eerst weer schilderen. Plak hier aan bede uiteinden de luciferdoosjesblokjes op.

Vervolgens beplak je de stukjes van 8,5 x 9,5 en 5,7 x 9,5 aan 1 kant nadat je eerst de randjes beschilderd hebt. Deze beplakte kanten vormen de binnenkanten van de onderkastjes. Zet deze nu in elkaar en beplak deze aan de buitenkanten.(8,5 x 9,5) Lijm deze nu onder het stuk van 21,5 x 9,5. Nu kun je de kast rechtop zetten.
Beplak de 2 stukken van 19 x 5,7 en beplak deze aan 1 kant met hetzelfde papier waar je de stukjes van 8,5 x 95 hebt beplakt.Dit worden de achterwanden van je kastjes. Lijm deze dus nu ook achter de kastjes. Het klopt dat het er bovenop iets uitsteekt. Schilder dit nu ook in de gewenste kleur.

10 x 5,5cm 1 stuk
5,5 x 17cm 2 stukken
10 x 17cm 1 stuk

Beplak vervolgens bovenstaande stukken aan 1 kant ( binnenkant tussenstuk). Lijm deze in elkaar en beplak de buitenkanten. Deze kun je nu tussen de luciferkastjes lijmen.
Snij nog 2 plankjes op maat en plak deze in de kast en links onderin.
Nu kun je het geheel decoreren en de frontjes van de luciferdoosjes beplakken. Schilder de doosje niet ,dan heb je kans dat het papier van de doosje uitzet. Ik heb deze met een bruine distress inkt bewerkt.                    Hier vind je alle nieuwe kerstartikelen die ik                               gebruikt heb om het kastje mee te decoreren.

groetjes Bettina

1 opmerking: