woensdag 6 mei 2020

Mixed media paneeltje

Ik ben eens aan de slag gegaan met het ceramisch poeder van Stamperia……..wat is dat fijn een fijn artikel! Het zeepaardje op het paneel heb ik gegoten met dit materiaal en het resultaat is een super glad figuurtje! De verhouding is 100 gram poeder op 80ml water, gebruik dit alleen voor massieve molds! Na ong. 40 minuten nadat je de pasta in de mold gegoten het kun je deze er al uithalen, laat deze daarna nog even goed drogen.


Voor de ondergrond heb ik de A5 Soft mould Sea World Plaquette samen met de Cream Paste gebruikt. Het zeepaardje komt uit de mold Seaworld en is gegoten met het ceramisch poeder


Het stuk karton heb ik eerst geschilderd met zwarte gesso, vervolgens de ondergrond , zeepaardje en de scharnieren erop gelijmd.


Schilder dit vervolgens helemaal met zwarte gesso.


Vervolgens kun je dit inkleuren met de drybrush techniek: je doopt je kwast in de gel medium> vervolgens in de poeder> droog maken op een stuk keukenrol> met ronddraaiende bewegingen over je werk tot je de gewenste kleur hebt. Als finishing touch meng je wat witte gesso met de kleur Amber en veeg deze met je vingers over je werk om het geheel te highlighten.

Gebruikte materialen:


Groetjes Bettina

Geen opmerkingen:

Een reactie posten