maandag 11 september 2017

Stamperia Blue Stars

Dit keer heb ik me laten verleiden om eens papier in te kopen. Vind de nieuwe collecties van het Stamperia papier zo mooi! Super handig zijn de blokjes waar 24 kaarten in zitten met verschillende maten en dessins in het blokjes. Ik heb een mini albumpje gemaakt met het Blue Stars papier en  een tutorial voor jullie hoe dit albumpje te maken.

 
Sweet Christmas

Blue Stars
Tutorial:

1. Snij een strook Kraft cardstock op 11 x 30,5. Begin met rillen op 3cm>dan 0,5cm en 2x 1cm. Herhaal dit vanaf 0,5cm nog 8 keer en eindig met 0,5cm
2. Vouw alle rillijnen goed om
3. Keer dit stukje en lijm de gleuven van 1cm aan elkaar

4/5. Kaft de rug en voor-en zijkant
6.Snij de 3cm aan beide kanten van het bindsysteem en lijm dit op een stuk boekbinders linnen. Lijm dit geheel nu in de binnenkant. Werk het linnen goed in de gleuven.
7. Kaft de voor-en achterkant en de rug met verschillende dessins. Gebruik ook flink wat bruine distress inkt zoals bv. Frayed Burlap
8. Lijm lint op de voor-en achterkant en beplak deze daarna met stukjes design papier.
9. Knip de vellen waar 2 designs op staan door de helft. Je hebt 9 stukjes nodig.Lijm deze op het bindsysteem.

10. Buig de patina vleugels door het midden zodat je 2 gedeeltes krijgt en lijm deze op de voorkant.
11. Knip deze tekstjes uit en plak deze op de rug
12. Knip het plaatje en de sterren uit. Lijm iets karton onder het meisje om zo tot dezelfde hoogte als de vleugels te komen. Maak een gaatje in de rug en hang daar de Albumhanger Verdigris aan.Hang ook iets aan de binnenkant zodat de hanger er niet meer uitglijdt.
In totaal heb je 10 velletjes nodig uit dit blok van 24

Lijm her en der nog wat glitters op de voorkant

Gebruikte materialen:

Groetjes Bettina1 opmerking:

  1. Een prachtig album gemaakt van de supermooie nieuwe lijn van Stamperi, Eszther! Zelf heb ik ook beide papierblokjes al gekocht en ga ik een soortgelijk album van maken!

    BeantwoordenVerwijderen